Rundtur i Quito

Fredag 3 april 2015 Underbar frukost! Skuren frukt – kiwi, jordgubbar och physalis – till yoghurten samt bananpassionsfrukt, sötgrenadill och kakatusfikon på frukostbuffén. Så lyxigt!


Förmiddagen bjuder på en rundtur i Quitos koloniala centrum som är ett av Unescos världsarv. Jag känner mig väldigt nöjd eftersom jag inte märker av den höga höjden – Quito ligger 2 800 meter över havet och jag har hört att man kan få en släng av höjdsjuka här uppe.

Vi beger oss till Plaza Grande som ramas in av bland annat domkyrkan (rakt fram) och presidentpalatset (till höger). På berget i bakgrunden syns Quitos jungfru.

 
När vi tittar på frihetsmonumentet mitt på torget får vi se flaggan firas på presidentpalatset.


Den gula färgen står för solen och naturrikedomarna.

Den blå färgen symboliserar havet och himlen. Den röda påminner om blodet som utgjutits i frihetskampen.


Iglesia de La Compania de Jesus – utsmyckningarna inuti Jesuiternas före detta kyrka väger sanslösa 50 kilo.


Ecuador är känt för sina många rosodlingar ...


... och till påsk smyckas Quitos sju viktigaste kors med radband av rosor.

San Franciscokyrkan.

Det är trångt inne i San Franciscokyrkan. Men vi kommer in och får som hastigast titta på när två av de helgonbilder som ska delta i eftermiddagens påskprocession smyckas med rosor.

Här är en enklare Kristusbild som också ska delta.


Det är många som vill göra affärer på gatan. Den här kvinnan säljer sjalar, medan andra kränger kokablad, kokate och kokagodis.

Det bor två miljoner människor i Quito och till påsk kommer besökare från olika delar av landet för att delta i firandet. Stämningen är vänlig, men ett par i vår grupp blir bestulna på sin kamera och en annan på sin mobiltelefon. Mobiltjuven var dock ny på jobbet kom inte undan med sitt byte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar